Sprzet agd teka

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić urządzona w znaczącą dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy zawsze w konkretnej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się i często w ścisłych zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o dużej klas, która określa się te prostą obsługą. Sprzęt ten oszczędza się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Szczególnie sporą grupą są noże zrobione ze pewni nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez długi okres czasu. Szatkownica pewno być zaopatrzona na życzenie w pozostałe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacji od potrzeb można też zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na rodzaj cięcia - potrafią wtedy istnieć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.